31 maart 2022

Stem op ANBO-kandidaat bij pensioenfonds Bouw

Heeft u uw pensioen bij pensioenfonds Bouw? Dan komen er binnenkort belangrijke verkiezingen voor u aan. Als u op een van de ANBO-kandidaten stemt, weet u zeker dat uw belangen onafhankelijk en goed worden vertegenwoordigd.

Bij het pensioenfonds Bouw (bpfBOUW) wordt een nieuw Verantwoordingsorgaan gekozen, een soort ledenraad van het pensioenfonds. Dit VO speelt een belangrijke rol. De leden adviseren het bestuur vooraf over het beleid dat gevoerd moet worden en beoordelen elk jaar achteraf of het bestuur zijn werk goed heeft gedaan.

De verkiezingen bij bpfBOUW zijn de tweede waarvoor ANBO nu aandacht vraagt. Ook bij het ABP wordt de komende tijd een nieuw Verantwoordingsorgaan (VO) gekozen. Daar leest u hier alles over.

Filmpje

Als pensioengerechtigde van bpfBOUW mag u van 5 tot en met 19 april stemmen. In het VO van bpfBOUW zitten 13 leden: 4 namens de werknemers, 3 namens de werkgevers en 6 namens de pensioengerechtigden. U kunt stemmen op de kandidaten namens de laatste groep. Hier  leest u meer over het VO van bpfBOUW.

Op de lijst staan twee kandidaten namens ANBO. Onze pensioendeskundige Willem Reijn legt in onderstaand filmpje uit waarom het zo belangrijk is dat er namens de ouderenbond iemand in het VO zit.

Namens ANBO staan twee namen op de lijst: Dries Veldman en Jac Joosen. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

ANBO-kandidaten BpfBOUW

U ziet dat er veel te kiezen is. Bij bpfBouw moeten de komende jaren belangrijke beslissingen worden genomen. Laat uw stem dus horen! Dat kan vanaf 5 april online of per post. Meer informatie over het stemmen staat in een brief die u kort voor 5 april van bpfBouw krijgt thuisgestuurd.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
https://www.anbo.nl/nieuws/stem-op-anbo-kandidaat-bij-pensioenfonds-bouw