30 maart 2022

Stem ANBO bij pensioenfonds ABP!

Heeft u uw pensioen bij het ABP? Dan komen er voor u binnenkort belangrijke verkiezingen aan. Bij het ABP wordt namelijk een nieuw Verantwoordingsorgaan gekozen, een soort ledenraad van het pensioenfonds. Stemt u op een van de ANBO-kandidaten? Dan weet u namelijk zeker dat uw belangen onafhankelijk en goed worden vertegenwoordigd!

Het Verantwoordingsorgaan speelt een belangrijke rol binnen een pensioenfonds. De leden adviseren het bestuur vooraf over het beleid dat gevoerd moet worden en beoordelen elk jaar achteraf of het bestuur zijn werk goed heeft gedaan.

ANBO als lijst 4

Bij het ABP telt het Verantwoordingsorgaan 48 leden. Zij vertegenwoordigen alle 2,9 miljoen werknemers, werkgevers en gepensioneerden van het ABP. Van die 48 zitten er 19 in namens de werknemers, 16 namens de werkgevers en 13 namens de gepensioneerden. ANBO doet als lijst 4 mee voor de gepensioneerden. Wilt u meer weten over het werk van het Verantwoordingsorgaan? U vindt hier een filmpje van het ABP.

Scherp controleren

U kunt tussen 4 en 24 april stemmen. Op lijst 4 staan zeven ANBO-kandidaten. Onze pensioendeskundige Willem Reijn legt uit waarom het zo belangrijk is dat er iemand namens ANBO in het Verantwoordingsorgaan van het ABP komt: “De komende jaren verandert er veel bij het ABP. ANBO wil als deskundige en onafhankelijke fractie scherp controleren hoe er met uw belangen wordt omgegaan. En verder wil ANBO simpel dat er snel wordt geïndexeerd.”

Informatie over de ANBO-kandidaten

Er is veel te kiezen en bij pensioenfonds ABP moeten de komende jaren belangrijke beslissingen worden genomen. Laat uw stem vanaf 4 april dus horen! Dat kan online en telefonisch. Meer informatie hierover vindt u in de brief die u onlangs van het ABP hebt gekregen. Daarin staat ook uw unieke stemcode.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Stem ANBO bij pensioenfonds ABP!