22 maart 2017

Stem ANBO bij nieuw bestuurslid Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Nicolette Loonen is namens ANBO en BPP* kandidaat bestuurslid bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. ANBO-directeur Liane den Haan onderstreept het belang van de verkiezingen: "Het is voor ANBO belangrijk om bij zoveel mogelijk pensioenfondsen aan tafel te komen om ons beleid waar te maken: een goed pensioen voor gepensioneerden én voor hun (klein)kinderen. Nicolette (44 jaar) kan die belangen gezien haar ervaring en ambitie heel goed vertegenwoordigen. Ik roep onze leden dan ook op om op haar te stemmen."

Ervaring

Momenteel werkt Nicolette als voorzitter van het managementteam bij Fidet. Ze begeleidt organisaties bij de implementatie van financiële vraagstukken en risicomanagement. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht bij ABP Pensioenfonds en Rutgers (voorheen Rutgers Stichting). Den Haan: "Wij denken met Nicolette Loonen een betrouwbare en deskundige professional als kandidaat voor te dragen. Zij heeft niet alleen in financiële zin verstand van de zorg, omdat ze de financiële huishouding van zorgverzekeraars heeft gecontroleerd. Maar zij is persoonlijk ook erg betrokken met de zorgsector. Ik hoop dat onze leden haar willen steunen."

'Pensioen begrijpelijker maken'

Op de website van pensioenfonds Zorg en Welzijn licht Nicolette haar motivatie toe: "Ik wil mij actief inzetten voor een toekomstbesteding pensioen voor pensioengerechtigden en de generaties na hen. En voor het begrijpelijker maken van pensioen, een goede financiële huishouding en een duurzaam investeringsbeleid. Ik voel mij zeer verbonden met de pensioen- en zorgsector, vanwege de maatschappelijke impact en de positie die vrouwen daarin hebben. ANBO en BPP steunen mijn kandidatuur."

Hoe stemmen?

Tussen 22 maart en 21 april kunnen pensioengerechtigden van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) stemmen op een van de zes geselecteerde kandidaten voor de functie van bestuurslid namens de pensioengerechtigden. Alle pensioengerechtigden van wie het e-mailadres bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn bekend is, hebben een e-mail ontvangen met daarin een inlogcode om digitaal te stemmen. Wie geen e-mail heeft opgegeven krijg per post een brief, een verkiezingskrant en inloggegevens om te kunnen stemmen. Wie niet digitaal kan stemmen, kan het stembiljet in een gefrankeerde envelop terugsturen naar Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Op de site van het pensioenfonds worden alle zes kandidaten gepresenteerd en is het mogelijk om digitaal te stemmen. Stemgerechtigden kunnen maximaal één stem uitbrengen op één van de kandidaten.

De uitslag

Op 30 april 2017 is bekend wie gekozen is om toe te treden tot het bestuur van Pensioenfonds PFZW. Daarna wordt de gekozen kandidaat getoetst door De Nederlandsche Bank. Pas als die heeft ingestemd is de benoeming officieel. De gekozen kandidaat zal vervolgens met ingang van 1 juli 2017 zijn plaats innemen als vertegenwoordiger namens de pensioengerechtigden in het bestuur.

Bekijk hier het LinkedIn-profiel van Nicolette. 

*Belangenvereniging Pensioengerechtigden Pensioenfonds Zorg en Welzijn

In onderstaande filmpje stelt Nicolette Loonen zich persoonlijk aan u voor: