29 augustus 2016

Stem ANBO bij nieuw bestuurslid Pensioenfonds Horeca en Catering

Tussen 29 augustus en 16 september kunnen pensioengerechtigden van Pensioenfonds Horeca en Catering stemmen op een van de negen geselecteerde kandidaten voor de functie van bestuurslid namens de pensioengerechtigden. “Willem Reijn is kandidaat namens ANBO”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan. “Ik roep onze leden op onze kandidaat te kiezen.” Zij onderstreept het belang van de verkiezingen. “Het is voor ANBO belangrijk om bij zoveel mogelijk pensioenfondsen aan tafel te komen om ons beleid waar te maken: een goed pensioen voor gepensioneerden én voor hun kinderen.”

Ervaring

Namens ANBO is dus Willem Reijn kandidaat. Reijn (60) werkt bij ANBO op de afdeling public affairs en heeft pensioenfondsen in zijn portefeuille. Hij was naast zijn werk eerder al bestuurslid van het fonds PNO Media en heeft dus ervaring als bestuurder van een pensioenfonds. Den Haan: “Wij denken met Reijn een prima kandidaat voor te dragen en ik hoop dat onze leden hem willen steunen.”

‘Beter en eerlijker’

In de verkiezingskrant van het pensioenfonds Horeca & Catering licht Reijn zijn motivatie toe: “Als adviseur bij ANBO weet ik met welke problemen gepensioneerden te maken hebben. Het is goed als pensioenfondsen daar beter op inspelen, door bijvoorbeeld te investeren in huisvesting voor ouderen. Heel belangrijk wordt het nieuwe pensioenstelsel en dat dat eerlijk uitpakt voor alle betrokkenen, jongeren én ouderen! Ik zal uw belangen nauwlettend in de gaten houden. Kortom, ik ben zeer gedreven om bestuurslid van Pensioenfonds Horeca & Catering te worden!”

Hoe stemmen?

Alle pensioengerechtigden van wie het e-mailadres bij Pensioenfonds Horeca en Catering bekend is, hebben een e-mail ontvangen met daarin een inlogcode om digitaal te stemmen. Wie geen e-mail heeft opgegeven krijg per post een brief, een verkiezingskrant en inloggegevens om te kunnen stemmen. Wie niet digitaal kan stemmen, kan het stembiljet terugsturen naar Pensioenfonds Horeca en Catering.

Op de site van het pensioenfonds worden alle negen kandidaten gepresenteerd en is het mogelijk om digitaal te stemmen. Stemgerechtigden kunnen maximaal één stem uitbrengen op één van de kandidaten.

De uitslag

De uitslag van de verkiezing wordt eind oktober per e-mail bekend gemaakt aan de stemgerechtigden en zal ook op de website van Pensioenfonds Horeca en Catering worden vermeld. Dit gebeurt pas nadat de toezichthouder, De Nederlandsche Bank, heeft ingestemd met de benoeming. De gekozen kandidaat zal vervolgens met ingang van 1 juli 2016 zijn plaats innemen als vertegenwoordiger namens de pensioengerechtigden in het bestuur.