17 november 2021

Steeds meer internetfraude: doe de Veiligheidscheck!

Criminelen weten steeds meer geld buit te maken met internetfraude. Waarschijnlijk wordt eind dit jaar het record van €40 miljoen aan schade verbroken. De banken luiden de noodklok. Wilt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Laat dan een ANBO Veiligheidscheck doen!

Uit de cijfers over de eerste zes maanden van dit jaar blijkt dat internetcriminelen €22,5 miljoen hebben ontfutseld van mensen. Phishing, waarbij met valse e-mails bankrekeningen worden geplunderd, gebeurt steeds minder, maar helpdeskfraude (spoofing) komt juist veel vaker voor. Daarbij doet een crimineel zich aan de telefoon voor als een bankmedewerker en vraagt mensen geld over te maken naar een ‘veilige rekening’.

Bij ANBO is uw veiligheid onze zorg. Als lid kunt u een gratis Veiligheidscheck krijgen. Wilt u daar meer over weten? Klik dan op de knop hieronder.

ANBO Veiligheidscheck

Door de alarmerende cijfers over internetfraude willen de gezamenlijke banken nu haast maken om samen met andere partijen digitale fraude te bestrijden. Dat zou kunnen door bijvoorbeeld meer  informatie te delen met de overheid, telecombedrijven en justitie. De vraag is alleen of dat wel mag in verband met de privacyregels.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Steeds meer internetfraude: doe de Veiligheidscheck!