13 juni 2019

Start-up Plus: voor vijftigplussers die eigen bedrijf willen beginnen

John Pemberton was vijfenvijftig jaar oud toen hij Coca Cola op de markt bracht. Colonel Sanders was vijfenzestig toen hij fastfoodketen KFC begon. Hun succes staat niet op zichzelf: uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee tot drie keer succesvoller zijn dan dertigers. Toch zijn vrijwel alle start-up programma’s gericht op jonge(re) ondernemers. Leyden Academy introduceert daarom het programma Start-up Plus, om vijftigplussers te helpen die een eigen bedrijf willen beginnen. die dromen van een eigen bedrijf verder te helpen.

Van idee naar start-up

Start-up Plus is een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject waar vijftigplussers de basis leren om hun ondernemingsidee om te zetten in een start-up. Er kunnen ongeveer honderd aspirant-ondernemers aan dit gratis programma meedoen. Op 15 oktober 2019 is er een kick-off bijeenkomst en daarna gaan de deelnemers acht weken aan de slag met een online programma. Op 12 december 2019 pitchen alle deelnemers hun idee bij een deskundige jury. De meest kansrijke start-up wint een geldprijs van 10.000 euro voor het verder opzetten van zijn/haar eigen bedrijf.

Tweede carrière als ondernemer

ANBO is enthousiast over het project. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Het is een vooroordeel dat alleen jonge mensen vanuit hun studentenkamer een start-up beginnen. Ook vijftigplussers bruisen van de ideeën en dromen ervan om een eigen bedrijf te starten. U ook? Geef u dan op voor dit project van Leyden Academy en laat uw droom uitkomen. Je bent immers nooit te oud om te ondernemen! Vanuit ANBO willen graag één of meerdere deelnemers volgen, zodat ook anderen mee kunnen leven en van hun ervaringen kunnen leren!”

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op: www.startupplus.eu.

Klik hier voor de flyer over Start-up Plus

Naar overzicht
Inkomen