28 september 2020

Speciale coronalijn van ANBO weer open

Om onze leden in de tweede coronagolf te steunen en een hart onder de riem te steken te steken, heeft ANBO haar speciale telefoonlijn heropend. Leden die vragen hebben over het coronavirus of graag een praatje willen maken, kunnen ons op werkdagen bellen op: 0348 – 46 66 66.

Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO: “In de eerste coronagolf belden meer dan zevenduizend ouderen naar onze speciale telefoonlijn. Veel van hen vertelden dat ze niet of nauwelijks contact hadden met anderen en zich daardoor alleen voelden. Ik snap dus heel goed dat veel mensen zich daar nu weer zorgen om maken.”

Uit een recente peiling van ANBO blijkt dat veel ouderen nu, bij de tweede coronagolf, extra maatregelen overwegen. Driekwart van de respondenten zegt dat ze minder of geen bezoek gaan ontvangen; minder vaak naar de supermarkt gaan en niet naar activiteiten of naar een restaurant, café, theater of museum gaan. Daardoor ligt eenzaamheid opnieuw op de loer. 

ANBO biedt steun

Sipkens: “Uit onze peiling kwam ook naar voren dat driekwart van de ouderen verwacht dat de coronacrisis nog lang zal duren. Daarom hebben we onze corona telefoonlijn weer geopend. Zodat we mensen met informatie en met een praatje zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

Hoe kunt u ons bereiken?

Bent u lid en heeft u een vraag, heeft u behoefte om uw hart te luchten of om even gezellig te praten, dan kunt u ons bellen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 0348 - 46 66 66. Als u belt, staat iemand van ANBO u graag te woord. En als u dat wilt, bellen we u daarna ook nog regelmatig om even gezellig bij te praten.

Meer weten over de coronamaatregelen? 

Klik hier voor mee informatie over de coronamaatregelen die op 3 november door het kabinet bekend zijn gemaakt.

Klik hier voor de meest gestelde vragen over het coronavirus. 


Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

ANBO corona telefoonlijn