23 december 2021

Speciale boosterlijn voor 70-plussers in deel Brabant

Alle 70-plussers in Midden-Brabant en Brabant Noord die nog geen boosterprik-afspraak hebben kunnen maken, hebben geluk: de GGD Hart van Brabant heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor deze groep. En dat is precies waartoe de gezamenlijke ouderenorganisaties eerder deze week hebben opgeroepen.

Een deel van de 70-plussers heeft nog steeds geen uitnodigingsbrief ontvangen, die nodig is om telefonisch een afspraak te maken. Anderen is het nog niet gelukt een afspraak te maken door de drukte bij het landelijke callcenter.

Lastig

Deze groep vindt het lastig om online een afspraak te maken. Sommigen hebben geen DigiD, anderen kunnen niet goed omgaan met internet. Het gaat om ouderen die allang in aanmerking komen voor de boosterprik.

De slechte telefonische bereikbaarheid van het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer (0800-7070) was voor ANBO, KBO Brabant, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM aanleiding om te vragen om een speciale telefoonlijn voor 70-plussers. Ook zou het mogelijk moeten worden telefonisch een afspraak te maken zonder uitnodigingsbrief.

Goede voorbeeld

ANBO en de andere organisaties zijn blij dat de GGD Hart van Brabant het goede voorbeeld geeft en roept andere GGD-regio’s op dit te volgen.

De speciale telefoonlijn van de GGD Hart van Brabant is alleen bestemd voor 70-plussers uit de regio, van Tilburg tot Land van Cuijk. Het nummer is: 088-368 7777.

Meer informatie over de boosterprik

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE BOOSTERPRIK

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Speciale boosterlijn voor 70-plussers in deel Brabant