30 november 2016

Sociaal Netwerkers krijgen speciale training rouwverwerking

Een groep Sociaal Netwerkers van ANBO heeft vandaag op het hoofdkantoor in Woerden een speciale training 'Rouw en Verlies' gevolgd. Sociaal Netwerkers zijn actieve leden die zich namens ons inzetten om eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Directeur-bestuurder Liane den Haan: "Dit doen ze op verschillende manieren, door bijvoorbeeld uitstapjes met hen te maken. Maar ook door ze te aan te sporen deel te nemen aan sociale activiteiten of oude vriendschappen aan te halen."

Verlies kan sociaal isolement veroorzaken

Diverse Sociaal Netwerkers hebben aangegeven aan dat ze vaak merken dat mensen eenzaam worden nadat ze te maken hebben gehad met het verlies van een dierbare. Den Haan: "Het is heel moeilijk om daar op een eervolle manier hiermee om te gaan. Uitvaartverzorger Monuta en ANBO gaan de Sociaal Netwerkers hierbij ondersteunen zodat zij handvatten krijgen waarmee ze enerzijds iemand een luisterend oor kunnen bieden, maar anderzijds ook kunnen motiveren om er weer op uit te gaan. Zonder hierbij de behoefte van de ander uit het oog te verliezen."

ANBO Raad & Daad

Wij staan onze leden gratis bij met onze dienst ANBO Raad & Daad. Iets wat steeds belangrijker wordt nu iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Dit doen we door bijvoorbeeld tips te geven voor een keukentafelgesprek.
Dat doen we digitaal via www.anboraadendaad.nl, telefonisch via de ANBO Raad & Daad Advieslijn, maar ook persoonlijk. We ondersteunen leden thuis met vrijwilligers die zijn opgeleid tot ANBO Consulent, Belastinginvulhulp en nu dus ook de Sociaal Netwerker.

Op dit moment zijn er verspreid over Nederland ANBO-leden actief als Sociaal Netwerker. Kent u iemand in uw buurt die wel eens een bezoekje van een Sociaal Netwerker kan gebruiken of wilt u graag zelf een netwerker ontmoeten? Maak dan gerust een afspraak via de Raad & Daad Advieslijn: 0348 46 66 88 of stuur een e-mail naar raadendaad@anbo.nl.

Klik op onderstaande foto om die te vergroten.