27 september 2016

Sociaal Netwerkers in Zwolle opgeleid

In Zwolle worden deze maand nieuwe Sociaal Netwerkers opgeleid. Sinds begin 2016 leidt ANBO mensen op voor deze nieuwe vrijwilligersfunctie waarbij zij bij ouderen thuis komen om hen te ondersteunen. Directeur-bestuurder Liane den Haan legt uit: "Ze helpen een eenzame oudere om weer een actief, sociaal leven te krijgen door hen te stimuleren om aan lokale activiteiten deel te nemen, in contact te brengen met leeftijdgenoten, maar ook door ze regelmatig te bezoeken en een uitstapje te maken."

Raad & Daad 

De Sociaal Netwerker is onderdeel van ANBO Raad & Daad, een service waar ANBO-leden gratis gebruik van kunnen maken als zij door alle wet- en regelgeving door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Met gedegen en praktische informatie helpt ANBO senioren zo lang mogelijk zelf hun leven te sturen en bepalen.

Op 29 september ontvangen vijf nieuwe vrijwilligers een certificaat en kunnen ze aan de slag. Wilt u weten of er bij u in de buurt een Sociaal Netwerker is, kijk dan hier. Of wilt u zelf Sociaal Netwerker worden? Kijk dan hier

Lees hier over de Sociaal Netwerker op de website van De Swollenaer. 

Naar overzicht
Gezondheid