10 november 2020

Silver Starters: voor vijftigplussers die eigen bedrijf willen beginnen

Silver Starters is een gratis leerprogramma waar vijftigplussers de basis leren om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf. Een mooi initiatief, vindt ANBO. Je bent immers nooit te oud om iets nieuws te beginnen. Hebt u er altijd al van gedroomd om op latere leeftijd voor uzelf te beginnen? Geef u dan snel op.

Met het programma willen initiatiefnemers Leyden Academy en Aegon vijftigplussers helpen hun dromen waar te maken. Het programma bestaat uit een e-learning-traject en coaching door experts.

Op 14 januari 2021 start de eerste van in totaal acht online-modules. Voorkennis is hierbij niet noodzakelijk. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo leren en alleen datgene wat ze willen. Het programma wordt op 25 maart 2021 afgerond met een grote finale voor een prominente jury van ondernemers.

Grote kans van slagen

Volgens Leyden Academy en Aegon lopen veel mensenrond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. “Toch denkt men bij het woord 'start-up’ aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer tussen pizzadozen een bedrijf starten, aldus programmaleider Jolanda Lindenberg. “Terwijl uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen een twee- tot driemaal grotere kans van slagen hebben dankzij hun ervaring, expertise en netwerk. We moeten hen niet alleen meer kansen bieden op de arbeidsmarkt, maar ook ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”

“Het is mooi dat vijftigplussers gestimuleerd en ondersteund worden om een eigen bedrijf te beginnen”, zegt Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging bij ANBO. “Bij deze groep zit veel kennis en ervaring. En ook is er vaak de wens om nog een keer iets nieuws te beginnen. Goed ouder worden begint tenslotte bij actief blijven en de dingen doen waar je energie van krijgt.”

Succesvolle pilot

In 2019 is een pilotprogramma uitgevoerd, onder de toenmalige naam Start-up Plus. We hebben daar toentertijd ook over bericht. Uit een peiling van ons bleek dat één op de drie vijftigplussers droomt van een eigen bedrijf. Start-up Plus werd eind vorig jaar gewonnen door de toen 82-jarige Han van Doorn.

Registratie en informatie

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Silver Starters. Toelating wordt bepaald op basis van motivatie. Aanmelden kan tot en met 20 december 2020 via het registratieformulier op de website van Silver Starters.

Naar overzicht
Schoenen bij twee getekende pijken
Inkomen