19 november 2015

Service en zorg thuis zelf regelen met Woonz.nl

Seniorenwoonsite Woonz.nl heeft een nieuw zoekhulpmiddel op de website gelanceerd. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO, reageert enthousiast: “Niet enkel helpt Woonz.nl daarmee met het vinden van geschikte woonruimte, maar ook bij het vinden van diensten zoals een pinservice, schoonmaakdienst of verpleging aan huis. Daarmee helpen ze door de wirwar van aanbieders terecht te komen bij dat wat je nodig hebt.”

Langer zelfstandig wonen

Den Haan: “In het kader van het stimuleren van de eigen regie van senioren zijn dit goede initiatieven. Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen, waardoor ook nieuwe behoeften ontstaan aan diensten op de markt. Dan is het enorm behulpzaam als je zonder gedoe een overzicht hebt van wat er allemaal bij jou in de buurt te vinden is.” De directeur van Woonz.nl, Annemiek Schut: “Met Woonz.nl willen we thuis wonen makkelijker en leuker maken.”

Hulpmiddel voor mantelzorgers

Niet enkel zelfstandig wonende senioren kunnen het online hulpmiddel goed gebruiken. Voor mantelzorgers en familieleden is het ook een uitkomst. “Woonz.nl heeft een onderdeel ingericht speciaal voor mantelzorgers,” vervolgt Den Haan. “Daar zijn diverse diensten te vinden die de mantelzorger kan ontlasten. Ook kan het familieleden helpen samen op zoek te gaan naar de beste woonoplossing. ANBO moedigt dit soort initiatieven van harte aan!”

Naar overzicht
Wonen