28 juni 2022

Seniorencoalitie steunt huisartsenactie

Huisartsen voeren deze week actie. Ze maken zich zorgen over de toegankelijkheid van de huisartsenzorg, ook voor senioren. ANBO steunt de actie. Doet u dat ook door een kaartje te brengen bij uw huisarts?

Deze hele week worden verspreid over het land acties gehouden door huisartsen. Dat mondt vrijdag uit in een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag.

Huisartsen slaan alarm omdat de werkdruk te hoog is, waardoor ze onvoldoende tijd hebben voor hun patiënten. Er komen steeds meer taken op het bordje van de huisarts te liggen en daar moet een oplossing voor worden gevonden.

Water aan de lippen

Het water staat de huisartsen dus aan de lippen. Dat merken ook alle senioren in ons land, juist nu langer thuis blijven wonen de norm is. Goede toegang tot huisartsenzorg is voor ouderen belangrijk. Het is de vertrouwde persoon die een oudere juist als mens ziet en vaak al jaren kent, en dus diens kwalen ook. De huisarts is de eerste bij wie ouderen kunnen aankloppen met medische klachten en die, indien nodig, kan doorverwijzen naar een specialist.

Als het bij de huisarts al vastloopt, is het plan van het kabinet om de zorg voor ouderen zo veel mogelijk in de thuisomgeving te geven, gedoemd te mislukken. 

Daarom steunt ANBO de actie van de huisartsen. Samen met de andere ouderenorganisaties van de Seniorencoalitie (KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM) laten we dat weten in een opiniestuk in de Telegraaf.

Hart onder de riem

Ook u kunt deze week uw huisarts een hart onder de riem steken. Breng bijvoorbeeld even een persoonlijk kaartje langs bij uw huisarts. Gewoon met een korte aanmoediging, een woord van waardering, een gedeelde zorg of een wens.

Of deel uw steun via social media en maak daarbij gebruik van de hashtag: #IedereenEenHuisarts. Dat is de actieleus van de huisartsen door heel Nederland.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Een kaartje voor uw huisarts