6 mei 2022

Seniorencoalitie spreekt in Kamer over pensioenen

De Seniorencoalitie van ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM spreekt dinsdag in de Tweede Kamer over het nieuwe pensioenstelsel. Namens de Seniorencoalitie zal John Kerstens de Kamer in een Ronde Tafel Gesprek voorhouden dat de nieuwe pensioenwet moet worden verbeterd, omdat anders het draagvlak onder gepensioneerden voor de omvangrijke operatie wegvalt.

De Seniorencoalitie  heeft in een zogeheten Position Paper haar bezwaren tegen de nieuwe pensioenwet op een rijtje gezet. De Seniorencoalitie heeft tot nog toe kritisch constructief tegenover de veranderingen op pensioengebied gestaan. Belangrijke reden voor die opstelling is dat het huidige stelsel zorgt voor een voortdurend uitholling van pensioenen omdat er met een absurde rekenrente wordt gewerkt. Dat gebeurt in het nieuwe stelsel niet. Maar in de overgangsperiode tot 2027 blijft pensioen afhankelijk van een toevallige dagrente.

Verder wil de Seniorencoalitie dat er uitzicht komt op inhaalindexatie, omdat de koopkracht van hun pensioenen al 25 procent is gedaald. Het evenwichtig omzetten van de huidige pensioenaanspraken in pensioenvermogens is ook nog onvoldoende gegarandeerd. Ten slotte wil de coalitie dat de zeggenschap van gepensioneerden beter wordt geregeld.

Het Ronde Tafel Gesprek (RTG) van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid met deskundigen uit het pensioenveld vindt dinsdag vanaf 16.30 uur plaats. Het is live te volgen via de website van de Tweede Kamer, tweekamer.nl.

Het is het tweede RTG. Eerder spraken al vijftien andere deskundigen met de commissie.

Voor de gehele Position Paper klik hier.

Onze pensioendeskundige Willem Reijn wijdt zijn column aan de nieuwe pensioenwet. 

Lees de column

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
ANBO | Seniorencoalitie spreekt in Kamer over pensioenen