21 april 2015

Rijbewijskeuring senioren: de feiten op een rij

Geld&Recht heeft onlangs in een artikel de stand van zaken op een rij gezet rondom de rijbewijskeuring voor oudere automobilisten. Die is sinds vorig jaar pas nodig vanaf 75 jaar. Maar rijbewijzen voor bestuurders tussen 60 en 70 jaar zijn ook langer geldig.

Start tijdig!

In het artikel aandacht voor de rijbewijsregels, de eigen verklaring, de te kiezen keuringsarts en wanneer een behandelend specialist aanvullende informatie kan verstrekken voor het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid). Ook informatie over de (goedkopere) geregistreerde keuringsartsen via ANBO. En vooral: start tijdig met de aanvraag voor rijbewijsverlening, want de boordeling door het CBR kan soms wel vier maanden duren!

Korting rijbewijskeuring

ANBO heeft met andere organisaties een landelijk netwerk van officieel geregistreerde keuringsartsen opgezet. Verspreid over de provincie voeren de artsen, speciaal voor leden van de seniorenorganisaties, betaalbare rijbewijskeuringen uit. Moet u zich laten keuren voor uw rijbewijs? Lees hier meer informatie over rijbewijskeuringen.

Lees hier het artikel van Geld&Recht

Lees hier meer op deze website