09 maart 2018

Recht op een hoger pensioen

De ANBO Raad & Daad Advieslijn werd benaderd door ons lid meneer Razak, die vond dat hij ten onrechte 40 procent werd gekort op zijn AOW-pensioen. Ondanks het vele zoek- en spitwerk in zijn papieren thuis, slaagde hij er niet in de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te overtuigen van zijn gelijk.

Surprise Show

Sollicitatiebrieven, bankafschriften, persoonlijke brieven en zelfs een optreden in de Surprise Show van Henny  Huisman konden de SVB er niet van overtuigen van zijn aanzienlijk langere verblijf in Nederland.

Raad & Daad zette beleidsadviseur Alex van Scherpenzeel op de zaak. Dat resulteerde in het juiste AOW-pensioen voor de heer Razak. Dat bleek geen 60 procent van de AOW, maar 72 procent. Toch een groot verschil.

Nieuw ANBO Magazine

Lees over de hele kwestie Razak in het nieuwe ANBO Magazine dat deze maand is verschenen of klik op de afbeelding hieronder:

Heeft u zelf een vraag? Of komt u ergens niet uit? Kijk dan op www.anboraadendaad.nl of neem contact op met de ANBO Raad & Daad Advieslijn via 0348 46 66 88 of raadendaad@anbo.nl.

Naar overzicht
Inkomen