19 januari 2022

Rapport: helft nieuwbouw voor senioren

Ongeveer de helft van alle woningen die de komende jaren worden gebouwd moet een levensloopbestendige woning voor ouderen zijn. Dat concludeert ABN AMRO in een rapport over de woningmarkt. Want er is nu veel te weinig aanbod dat voldoet aan de behoeftes van ouderen. ANBO is het helemaal eens met de conclusies.

Het aantal ouderen stijgt snel en daarom zijn er veel meer passende en betaalbare ouderenwoningen nodig, concludeert de vastgoedafdeling van de bank. Meer seniorenwoningen betekent namelijk ook dat de doorstroming op de woningmarkt op gang komt.

In een passende woning hebben ouderen volgens de ABN AMRO-onderzoekers minder snel zorg nodig: ze kunnen langer zelfstandig blijven. Dat is van groot belang om de kosten voor de zorg niet te hard te laten stijgen.

Nabuurschap

Daarnaast is het nodig dat er woonvormen komen waar sociaal contact tussen de bewoners vanzelfsprekend is, stelt het rapport. ‘Nabuurschap’ gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst van de zorg.

Het zijn allemaal punten waar ANBO al langer voor pleit. Het rapport van ABN AMRO benadrukt nog eens hoe nodig het is meer te investeren in ouderenhuisvesting.

Lees hier het hele rapport

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Rapport: helft nieuwbouw voor senioren