18 januari 2022

Protest tegen ontkoppeling AOW groeit

Het verzet tegen het ontkoppelen van de AOW en het minimumloon groeit. Een coalitie van allerlei maatschappelijke organisaties, waaronder ANBO, heeft de handen ineengeslagen en roept de Tweede Kamer op de koppeling in stand te houden. Want dat is niet meer dan een kwestie van beschaving.

Het kabinet is van plan om het minimumloon in stapjes met 7,5% te verhogen. Tot nu toe stijgen de uitkeringen en de AOW mee met het minimumloon, maar in het regeerakkoord wordt nu een uitzondering gemaakt voor de AOW. Het minimumloon en de uitkeringen gaan dus stijgen, maar de AOW niet.

In opstand

Ouderenorganisaties, vakbonden, organisaties voor mensen met een beperking en armoedebestrijding komen hiertegen in opstand. De koppeling is nodig om inkomensachterstanden te voorkomen.

In de plannen van het kabinet zullen gepensioneerden worden gecompenseerd door een hogere ouderenkorting, maar dat is voor zo’n 400.000 ouderen geen oplossing. Hun inkomen is zo laag dat zij niet profiteren van de ouderenkorting en dus ook niet van een verhoging ervan.

Brief gestuurd

Direct na de presentatie van het regeerakkoord hebben de gezamenlijke ouderenorganisaties het kabinet al opgeroepen om de AOW mee te laten stijgen. Ook is er een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. De Kamer praat vandaag en morgen over de plannen van het kabinet.

Klik hier voor de volledige tekst van de oproep aan de Kamer

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Steun onze strijd rondom het loskoppelen van de AOW. Samen staan we sterker!

Word nu voordelig lid en betaal het eerste jaar slechts €29,95. Daarna betaalt u €4,- per maand. Word lid of lees meer over het lidmaatschap

WORD NU VOORDELIG LID

Protest tegen ontkoppeling AOW groeit