11 oktober 2017

Protest tegen btw-verhoging

Een brede coalitie van onder andere GroenLinks, SP, PvdA, FNV, de Patiëntenfederatie, de Fietsersbond, de Koninklijke Boekverkopersbond, de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, ANBO, de Groentecoalitie, FNV Jong en de Beroeps Organisatie Kunstenaars kondigt vandaag maatschappelijke actie aan tegen de geplande btw-verhoging van zes naar negen procent.

Stop de verhoging!

Met dit protest hekelen de initiatiefnemers de btw-verhoging op de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, concertkaartjes en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd wordt voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven verlaagd. Samen vormen we een maatschappelijke beweging die niet te negeren valt, stellen de ondertekenaars. Doel van de actie is het terugdraaien van deze verhoging.

Steun de actie op www.geenbtwverhoging.nl

Hardste klap voor de laagste inkomens

De laagste inkomensgroepen krijgen door de BTW-verhoging een harde klap. “Lagere inkomens hebben er meer last van: zij besteden relatief meer van hun inkomen aan voedingsmiddelen, hulpmiddelen en geneesmiddelen", zo zegt ANBO-bestuurder Liane den HaanNaar overzicht
Inkomen