17 september 2014

Prinsjesdag 2014: weinig positiefs voor senioren

Het kabinet Rutte II heeft weinig positiefs te melden voor senioren. Alleenstaande AOW'ers zonder of met een heel klein pensioen blijven op nul staan of scoren een mager plusje. Alle andere AOW'ers gaan er op achteruit, waarbij senioren die veel zorg nodig hebben, het hardst getroffen worden.

Het is niet alleen het kabinetsbeleid dat slecht uitpakt, zeker het gegeven dat pensioenfondsen door de lage rente niet kunnen indexeren, speelt een rol. Wat dat betreft ziet ANBO de komende jaren met vrees tegemoet.

Veel plannen waren natuurlijk al uitgelekt en stonden al eerder op onze website. De enige meevaller ten opzichte van die plannen is dat de inkomensafhankelijke zorgpremie daalt in plaats van stijgt. Wij hebben de gevolgen van de begroting voor senioren voor u op een rij gezet.

Overzicht hoofdpunten Rijksbegroting

Op onze website vindt u een overzicht van de belangrijkste punten uit de Miljoenennota 2015. Bij ieder onderwerp vindt u ook wat het standpunt van ANBO is op deze punten. Wij zullen bij de behandeling van de begrotingen van de verschillende ministeries de komende maanden voor uw belangen opkomen.

Naar overzicht
Inkomen