06 september 2016

Politici komen koopkrachtkoek halen op het Plein

Bijna alle politieke partijen hebben vandaag een gevulde koek op Het Plein gehaald. Naast D66, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en de SGP waren ook vertegenwoordigers van de VVD, Groen Links, DENK, 50 Plus en de Vrijzinnige Partij aanwezig. Directeur-bestuurder Liane den Haan: "We kijken terug op een geslaagde ochtend. Samen met alle ANBO-leden die naar Het Plein waren gekomen hebben we een duidelijk signaal afgegeven aan politiek Den Haag dat zij met Prinsjesdag en daarna met gerichte maatregelen moeten komen om gepensioneerden met bijvoorbeeld hoge zorgkosten te ontzien."

Gepensioneerden krijgen kruimels

De gevulde koek staat symbool voor de inkomensdaling waar veel gepensioneerden vanwege verschillende overheidsmaatregelen al jaren mee te maken hebben. Al acht jaar krijgen zij kruimels van het kabinet wanneer de koopkrachtkoek verdeeld wordt. " Jaren hebben we gehoord dat gepensioneerden de rijkste groep Nederlanders zijn. Terwijl er aantoonbaar een groep gepensioneerden is die steeds minder te besteden heeft. Dat besef lijkt ook bij politici door te dringen.

Politici beloven koopkrachtreparatie

Zo zei Diederik Samson van de Partij van de Arbeid (PvdA): "Ik beloof je dat je zult terug zien in de koopkrachtplaatjes dat de koopkracht van deze groep gepensioneerden gerepareerd wordt." Later op de dag zei de fractievoorzitter nog tegen BNR Nieuwsradio dat hij wil onderzoeken of het eigen risico voor de zorgverzekering afgeschaft kan worden. Kees van der Staaij van de SGP zei: "Ik begrijp jullie standpunt heel goed: juist deze specifieke doelgroep heeft onze aandacht." Paul Ulenbelt van de SP zei dat de oproep voor specifieke reparatie bij hen in goede handen is. Henk Krol en Norbert Klein zeiden de koekenactie een goed initiatief te vinden en zeiden hun best te gaan doen voor koopkrachtherstel.

Bon voor leden in ANBO-magazine

In ANBO-magazine, dat vandaag verschijnt, zit een bon. Met die bon kunnen leden naar Bakkerij 't Stoepje bij hen op de markt en twee gratis gevulde koeken halen. Ook kunnen leden een vriend of vriendin blij maken met twee koeken. Den Haan: "Deze campagne loopt tot 18 september. We lossen de koopkrachtproblemen hier niet mee op, maar we steken wel alle leden een hart onder de riem en blijven vechten voor koopkrachtherstel."

Bekijk hieronder een foto-impressie (klik op een foto om die te vergroten): 

 

Naar overzicht
Inkomen