7 oktober 2022

Pensioenwet uitgesteld, benut tijd om helderheid te geven

Minister Schouten moet de komende tijd benutten om duidelijkheid te geven aan miljoenen gepensioneerden, nu de behandeling van de pensioenwet is vertraagd. ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM hebben steeds gepleit voor zorgvuldigheid boven snelheid.

De Tweede Kamer heeft de afgelopen tijd enkele keren gesproken over het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel. Wat in de debatten vooral naar voren kwam, is dat er nog veel vragen zijn over wat het nieuwe stelsel betekent voor gepensioneerden én werkenden.

Voor ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM - de Seniorencoalitie - is het van het grootste belang dat het kabinet tegemoetkomt aan de belofte voor een koopkrachtiger pensioen.

Inhaalindexatie

Daarnaast vindt de Seniorencoalitie dat de regels voor inhaalindexatie zo snel mogelijk van tafel moeten. Pensioenfondsen moeten zelf de vrijheid krijgen om te bekijken hoe ze de komende jaren de grote achterstanden in de pensioenen kunnen beperken. Ook is de zeggenschap van gepensioneerden nog onvoldoende geregeld.

Soepeler regels

Dit jaar gelden soepeler indexatieregels, maar Schouten wil die regeling vanaf 1 januari in de ijskast zetten, ook al ligt er dan nog geen nieuwe pensioenwet. De Seniorencoalitie dringt aan op verlenging van de soepeler regels, totdat de nieuwe pensioenwet van kracht wordt.

Het is nu aan de minister om met heldere antwoorden te komen. Ze moet werken aan het herstel van vertrouwen in het nieuwe stelsel en de overgang daarnaartoe. Alleen zo kan ze zorgen voor voldoende draagvlak.

Steun onze strijd voor het aanpassen van de pensioenwet. Samen staan we sterker!

Word nu voordelig lid en betaal het eerste jaar slechts €29,95. Daarna betaalt u €4,- per maand. Word lid of lees meer over het lidmaatschap

WORD NU VOORDELIG LID

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Uitstel pensioenwet gebruiken voor geven helderheid