29 april 2016

Pensioenspreekuur Jetta Klijnsma bij ANBO

Vandaag houdt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van half elf tot half twaalf telefonisch pensioenspreekuur bij ANBO.

Staatssecretaris Klijnsma zal een uur lang haar oor te luister leggen en persoonlijk vragen van gepensioneerden beantwoorden. ANBO is verheugd dat Klijnsma mee wil bellen met de Raadslijn. ANBO krijgt dagelijks telefoon van mensen die zich zorgen maken om hun pensioen vanwege de berichtgeving van de afgelopen tijd dat pensioenfondsen in 2017 mogelijk moeten gaan korten door hun financiële situatie.

Financiële rek is eruit

Uit een onlangs gehouden peiling en een koopkrachtonderzoek van ANBO uit 2015 door wetenschappers van ITS (verbonden aan de Universiteit Nijmegen) en SEO (Universiteit van Amsterdam), blijkt dat gepensioneerden steeds meer in hun portemonnee worden geraakt. “De financiële rek is eruit. Zeker in combinatie met hoge zorgkosten”, aldus Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Wij vragen hier aandacht voor. Het kabinet moet met oplossingen komen. En wij zijn blij dat de staatssecretaris bereid is om gepensioneerden rechtstreeks te woord te staan, waar het over hun pensioen gaat.”

Naar overzicht
Inkomen