30 november 2021

Pas op! Valse e-mails over boosterprik

Er zijn valse e-mails in omloop onder ouderen over de boosterprikken. Criminelen proberen via de mails bankgegevens in handen te krijgen.

De koepelorganisatie van GGD’en waarschuwt hiervoor. In de mail, die zogenaamd door de GGD is verstuurd, staat dat alle senioren in Nederland verplicht een boosterprik krijgen. Via een link kunnen mensen een afspraak maken. Wie op de link klikt, komt uit bij een inlogscherm voor de bank, maar dat is een nepsite.

De gezamenlijke GGD’en benadrukken dat mensen geen uitnodiging krijgen via de mail. Het RIVM stuurt de meeste uitnodigingen voor de boostervaccinatie, en allemaal per brief. Daarnaast is een vaccinatie vrijwillig: het klopt dus niet dat alle ouderen verplicht een prik krijgen.

Altijd gratis

Nog een manier waarop u kunt achterhalen dat het om een nepmail gaat: vaccinatie is altijd gratis. Als u via de link op de (zogenaamde) site van een bank terechtkomt, is dat foute boel. Tenslotte worden in de mail veel taal- en spelfouten gemaakt.

Als u zo’n mailtje krijgt uit naam van de GGD, dan weet u nu dus dat het een nepmail is, een phishing-mail. Gooi deze ongeopend weg.

Wilt u meer weten over hoe u nepmails kunt herkennen? Lees dan hier verder. 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Pas op! Valse e-mails over boosterprik