18 oktober 2021

Ouderen zélf aan de slag met handige apparaatjes voor thuis

Hoe kunnen moderne technische snufjes uw leven makkelijker maken? We willen in het hele land plekken gaan maken waar u zelf als ontwerper en maker aan de slag kunt. Want het zou geweldig zijn als u zo uw eigen leven een stukje comfortabeler kunt maken.

Samen met u willen we nadenken over hoe de groeiende groep ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Wat heeft u daarvoor nodig in huis? ANBO, brancheorganisatie Actiz (die de zorgorganisaties vertegenwoordigt) en de Universiteit Twente hebben de handen ineen geslagen om een antwoord te vinden op die vraag.

Wij zouden het leuk vinden als u wilt meedoen. Het project begint met een groep in Enschede, bij de Universiteit Twente. Er wordt nog gezocht naar een goede, laagdrempelige locatie voor een tweede groep. Dat zou bijvoorbeeld een bibliotheek of een buurthuis kunnen zijn.

Superhandig

Als u meedoet, gaat u eerst met andere ouderen in gesprek, om er samen achter te komen waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. En dat kan van alles zijn; van moeilijk te openen verpakkingen tot het oprapen van de krant van de mat. Vervolgens gaat u samen bedenken hoe u dit zou kunnen oplossen.

De oplossing die u samen bedenkt, mag u daarna ook zelf gaan maken. En daarvoor hoeft u helemaal niet superhandig te zijn, of technisch. De UT-studenten kunnen helpen: met het ontwerp, met het maken en met het verder ontwikkelen.

Vorige week was op de UT in Enschede de aftrap van het project, waarbij de betrokkenen van de organisaties elkaar leerden kennen en alvast konden brainstormen over wat er allemaal mogelijk is.

Alvast aanmelden

Lijkt het u leuk om mee te doen aan het project en kunt u naar de Universiteit Twente in Enschede komen? Dan horen we dat graag! U kunt zich nu alvast aanmelden door een mailtje te sturen naar r.evers@anbo.nl.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Ouderen zélf aan de slag met handige apparaatjes voor thuis