22 juli 2021

Ouderen steeds minder tevreden over banken

Mede op verzoek van ANBO heeft de Nederlandsche Bank nieuw onderzoek gedaan naar de tevredenheid van mensen over de dienstverlening van banken. Daaruit blijkt dat ouderen steeds minder tevreden zijn.

Ouderen zijn vooral minder tevreden geworden over de openingstijden van bankfilialen en de afstand tot een bankkantoor. (Vijf jaar geleden waren er ook bijna twee keer zoveel bankkantoren als nu!) Maar ook over bijvoorbeeld de mogelijkheid van het storten van contant geld en over de klantenservice van de bank.

Niet verbaasd

ANBO is niet verbaasd over deze uitkomsten. Banken verwachten dat we steeds meer digitaal doen. En dat is voor een groep ouderen een probleem. Een generatie mensen van hoge leeftijd is niet opgegroeid in de digitale ontwikkelingen. Ook verlies je op hoge leeftijd bepaalde vaardigheden. Daardoor zal er altijd een groep senioren blijven die nog door een medewerker geholpen willen worden en contant willen blijven betalen.

Ook worden banken steeds moeilijker bereikbaar. Niet alleen omdat je steeds meer digitaal moet doen. Maar ook omdat steeds meer bankfilialen sluiten.

Actie ANBO

Wij pleiten ervoor dat banken eerst zorgen voor voldoende alternatieven en dan pas eventueel bankfilialen sluiten, in plaats van andersom. Denk aan voldoende servicepunten.

Ook vinden wij dat het altijd mogelijk moet blijven om ook met contant geld te betalen. Terwijl je nu bijvoorbeeld ziet dat steeds meer banken extra geld willen vragen als klanten contant geld opnemen (en winkeliers geen contant geld meer willen accepteren). 

Lees meer over het onderzoek

ANBO te gast bij NPO Radio 1

Op 25 augustus was directeur-bestuurder Anneke Sipkens te gast bij NPO Radio 1-programma Blok&Toine (van Mischa Blok en Toine van Peperstraten) om te praten over de digitalisering van geldzaken en de mogelijke problemen die dat voor ouderen oplevert. Dat gesprek is terug te kijken én te beluisteren:

Klik hier voor het interview op NPO Radio 1

bankzaken online