18 november 2021

‘Oud en uit de kast’ bij Kruispunt

Hoe is het om op latere leeftijd uit de kast te komen? Het tv-programma Kruispunt laat drie ouderen aan het woord die pas laat hun coming out hebben gehad. Onder hen Marjet Bos, een van onze Roze 50+-ambassadeurs.

Zij vertelt in Kruispunt hoe onzichtbaar roze ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen zijn, terwijl toch ongeveer 10% van de bevolking homoseksueel, biseksueel of transgender is. Ouderen in een instelling houden hun geaardheid daarom vaak verborgen, met veel leed tot gevolg.

Stichting Roze 50+

De Stichting Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland, probeert dit te veranderen. Ambassadeurs van de stichting gaan bij instellingen langs om het onderwerp bespreekbaar te maken en verhalen te vertellen van roze ouderen.

In Kruispunt vertelt ook Wim zijn verhaal. Hij wist al vroeg dat hij op mannen viel, maar durfde pas op zijn 66ste uit de kast te komen, na het overlijden van zijn vrouw. Ook Ies durfde pas toen hij 66 was toe te geven aan zijn homoseksualiteit. Hij groeide op in een streng gelovig milieu. Door zijn coming out verloor hij de steun van zijn gezin en gemeenschap.

22 november op tv

Nieuwsgierig geworden naar de verhalen? De uitzending ‘Oud en uit de kast’ van Kruispunt (KRO-NCRV) wordt maandag 22 november uitgezonden, om 22.50 uur op NPO 2.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

‘Oud en uit de kast’ bij Kruispunt