13 april 2020

Oproep Ali B en ANBO om de thuiszorgmedewerkers in het zonnetje te zetten

Veruit de meeste ouderen wonen zelfstandig. Als het nodig is, krijgen zij thuis zorg en ondersteuning. Tijdens de coronacrisis komen de thuiszorgmedewerkers nog steeds elke dag langs. Zij doen geweldig werk in deze lastige tijd en verdienen daarvoor onze waardering. Daarom roepen rapper Ali B en ANBO iedereen op om de leukste, liefste of meest bijzondere thuiszorgmedewerker te nomineren. Dan zetten wij hen de komende weken in het zonnetje.

Net als de zorgmedewerkers in ziekenhuizen en verpleeghuizen, doen ook de thuiszorgmedewerkers fantastisch werk. Alleen komt het werk van de thuiszorgmedewerkers niet of nauwelijks in het nieuws. Terwijl zij iedere dag opnieuw bij kwetsbare ouderen over de vloer komen en ook onder lastige omstandigheden hun werk doen. Bovendien zijn ze de steun en toeverlaat van veel eenzame ouderen; zij zijn vaak de enige op dit moment langskomen.

Liane den Haan van ANBO: “Samen met Ali B willen we de thuiszorgmedewerkers daarom laten weten dat we ze heel erg waarderen. En daar hebben we iedereens hulp bij nodig. Kent u een thuiszorgmedewerker die we samen in het zonnetje kunnen zetten? Bijvoorbeeld een wijkverpleegkundig die bij u thuis komt en u helpt? Of hebt u een collega in de thuiszorg die zijn of haar werk geweldig doet? Of wilt u uw zus, broer, vader of moeder voordragen? Dan horen we graag van u! Wij zetten ze vanaf volgende week in het zonnetje. En elke dag geven we 20 thuiszorgmedewerkers een chocolade-hart van Coco & Sebas.”

Hoe gaat het in z’n werk?

U kunt iemand nomineren door het nominatie-formulier in te vullen op www.anbo.nl/thuiszorg Als u geen e-mail hebt, kunt u de naam van de thuiszorgmedewerker doorgeven op ons telefoonnummer: 0348 – 46 66 66. We hopen van zoveel mogelijk mensen te horen: of u nu lid bent van ANBO of niet.

KLIK HIER OM IEMAND TE NOMINEREN >>

Facebook-kader: #hartonderderiem

U kunt ook op Facebook laten weten dat u alle thuiszorgmedewerkers waardeert. Dat kan door op Facebook een speciaal kader over uw profielfoto te plaatsen: ANBO - #hartonderderiem thuiszorg. Als we dat kader met zoveel mogelijk mensen op Facebook plaatsen, weten thuiszorgmedewerkers ook dat we aan ze denken. Zo steken we de thuiszorg samen een hart onder de riem!

Facebook kader Harten-actie Thuiszorg
Ali B met bloemen in Gouda
Gezondheid