6 april 2022

Opnieuw campagne om oplichters te slim af te zijn

De maand april staat ook dit jaar in het teken van Senioren en Veiligheid. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil ouderen met een campagne waarschuwen voor allerlei vormen van criminaliteit, onder de noemer ‘Maak het ze niet te makkelijk’. Ook ANBO kan u helpen om u beter te wapenen tegen criminelen met de Veiligheidscheck.

Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om u geld afhandig te maken. Daarom heeft het ministerie voor de campagne nieuwe filmpjes gemaakt met Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’.

Zoals al in het filmpje wordt verteld staat in de campagne elke week een andere vorm van criminaliteit centraal. Deze week is dat phishing. Bij phishing wordt in een mail of een sms gevraagd om op een link te klikken of om ergens in te loggen. Op deze manier proberen criminelen toegang te krijgen tot uw computer of gegevens.

Een langere versie van dit filmpje en veel meer informatie over phishing vindt u hier:

Phishing

ANBO helpt haar leden graag om zich beter te wapenen tegen deze vormen van criminaliteit. Veiligheidsconsulenten komen graag bij u thuis om samen te kijken hoe u oplichters te slim af kunt zijn. Meer weten? Klik dan op onderstaande knop.

Veiligheidscheck 

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Opnieuw campagne om oplichters te slim af te zijn