13 juli 2023

OPGELOST! Verwarring over energierekening

ANBO lid mevrouw van Schreven belde met het ANBO Adviesteam. Ze begreep maar weinig van haar energierekening en wist ook niet wat er bedoeld werd met het energieplafond. Ook snapte ze niet waarom haar rekening ineens met meer dan 35 euro omhoog was gegaan.

De medewerker van het Adviesteam heeft samen met mevrouw alles stap voor stap doorgenomen. Eerst uitleg gegeven over het energieplafond en daarna de hogere rekening besproken. De medewerker van ANBO Advies legt uit wat de mogelijke oorzaken van de hogere rekening zouden kunnen zijn. Maar ook meteen aangegeven dat het opties waren, maar dat alleen de energieleverancier kan zien waarom de rekening omhoog gegaan is.

Geen contact met energiemaatschappij

Mevrouw van Schreven gaf aan dat ze dat het haar steeds maar niet lukte om contact te krijgen met de energiemaatschappij. Iedere keer kwam ze terecht bij whatsapp contact en dat wilde ze niet. De ANBO medewerker heeft met zijn eigen mobiele telefoon de energiemaatschappij gebeld, terwijl mevrouw van Schreven aan de lijn was. Het bleek dat ze niet de goede keuzes had gemaakt in het menu. Daardoor kreeg ze niemand aan de lijn.
Ze heeft na deze hulp zelf gebeld en een heldere uitleg gekregen over haar energierekening en was erg blij met de hulp en uitleg die ze had gekregen van ANBO Advies.

Wilt u ook graag advies of hulp? Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Als u hieronder aangeeft waarmee u graag geholpen wordt, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Stuur een mail naar adviesteam@anbo.nl
  • Bel met nummer 0348 – 46 66 88 (bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur)
  • Vul het formulier in via onderstaande knop

Wilt u hulp of advies

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-energierekening

Tijdlijn over dit onderwerp