28 september 2018

Opgelost! Pluim voor beste gemeenten

Net als vorig jaar reikt ANBO Pluimen uit aan de gemeenten die zich op het gebied van de Wmo van hun beste kant laten zien. Daarom gaat ANBO op zoek naar de gemeenten, ambtenaren of wethouders die een pluim verdienen omdat zij erg hun best voor u deden en daarmee het onmogelijke mogelijk maakten! ANBO is op zoek naar originele oplossingen en/of gemeenten, ambtenaren of wethouders die niet schromen om problemen op onorthodoxe wijze tegemoet te treden. 

Meld uw gemeente aan, via pluim@anbo.nl 

Pluim

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor hulp en ondersteuning. ANBO vindt het belangrijk dat ondersteuning van goede kwaliteit is en dat burgers makkelijk de weg kunnen vinden in het aanbod van gemeenten.

De websites van gemeenten zijn steeds meer hét loket voor zaken als hulp en ondersteuning. ANBO heeft daarom in 2017 aanmoedigingsprijzen – Pluimen – uitgereikt aan gemeenten die met de meest toegankelijke website en de beste telefonische bereikbaarheid. Uit 130 onderzochte gemeenten wonnen Aalten, Almelo en Utrecht de Pluim voor de beste online dienstverlening.

We zijn we op zoek naar u!

Ook dit jaar reiken we Pluimen uit aan gemeenten die het bijzonder goed doen. Vindt u dat uw gemeente of de medewerkers van uw gemeente een groot compliment verdienen, omdat met ze behulp van de Wmo oplossingen boden in plaats van problemen zagen? Bent u van mening dat uw gemeente, gemeenteambtenaar of wethouder een plaats in het zonnetje verdient, omdat hij of zij de mens centraal zette, en niet de regels? Dan willen we graag uw ervaringen horen. 

Hoe werkt Pluim?

  1. Mail uw verhaal naar pluim@anbo.nl;
  2. Uit alle goede voorbeelden kiezen we de vijf beste; hiervan wordt een korte film gemaakt;
  3. Uit alle inzendingen kiezen de ANBO-leden de beste oplossing;
  4. De korte films gaan als voorbeeld dienen voor (andere) gemeenten.

Vragen of aanmelden? Vindt u dat uw gemeente een pluim verdient? Mail uw verhaal naar pluim@anbo.nl

Naar overzicht
Gezondheid