19 juni 2023

OPGELOST! Hulp bij aanvragen urgentieverklaring voor seniorenwoning

Meneer van Straaten belde met ANBO Advies voor hulp bij het invullen van de formulieren voor het verkrijgen van een urgentieverklaring voor een seniorenwoning. Hij en zijn vrouw bekeken aantal seniorenwoningen maar kwamen steeds niet in aanmerking doordat zij niet in het bezit waren van de benodigde verklaring.

Meneer van Straaten heeft beginnende Alzheimer en wil graag samen met zijn vrouw verhuizen van een vrije sector woning naar een sociale huurwoning. Zodat hij weet dat als hem iets overkomt, zijn vrouw een goed onderkomen heeft. Zijn inkomen is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald, waardoor hij voor sociale woningbouw in aanmerking komt. Het invullen van de formulieren lukte hem echter niet.

Een consulent van ANBO is op huisbezoek gegaan om te kijken of ANBO kan helpen bij het invullen van de formulieren. Op verzoek van meneer heeft onze consulent met de verschillende instanties gebeld om uit te zoeken hoe de urgentieverklaring geregeld kan worden. Na deze telefoontjes is meneer zelf verder aan de slag gegaan met de aanvraag.

Na het bezoek van de ANBO-consulent, is het uiteindelijk gelukt om de urgentieverklaring aan het vragen en een nieuwe woning te vinden.

Wilt u ook graag advies of hulp? Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Als u hieronder aangeeft waarmee u graag geholpen wordt, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Stuur een mail naar adviesteam@anbo.nl
  • Bel met nummer 0348 – 46 66 88 (bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur)
  • Vul het formulier in via onderstaande knop

Wilt u hulp of advies

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Opgelost | urgentieverklaring seniorenwoning | ANBO

Tijdlijn over dit onderwerp