3 augustus 2023

OPGELOST! Bed blijkt 7000 euro te kosten in plaats van 1700

ANBO-lid mevrouw van Dietvorst verhuist over enkele weken naar een zorginstelling. Op Facebook zag zij een advertentie voor luxe bedden en maakte een afspraak met een vertegenwoordiger.

Deze medewerker is bij mevrouw thuis op bezoek geweest en heeft haar de verschillende modellen laten zien. Aan het eind van het gesprek maakt hij de offerte voor de uitgekozen boxspring met een aankoopprijs van 7000 euro. De aanbetaling die mevrouw van Diervorst moest doen was 1700 euro.

Vergeetachtig

Door het herseninfarct dat mevrouw een jaar geleden had is zij behoorlijk vergeetachtig. Zij ging er bij het afsluiten van de overeenkomst vanuit dat het aankoopbedrag van het bed 1700 euro was. Mevrouw zou nooit voor 7000 euro een bed gekocht hebben. Ook was zij vergeten dat door de zorginstelling een bed neergezet zou worden en dat ze zelf dus helemaal geen bed hoefde te kopen.

Annuleringskosten teruggestort

Mevrouw belde met het ANBO omdat ze niet meer wist wat ze moest doen. Het bed was inmiddels door haar zoon geannuleerd, maar het bedrijf wilde de aanbetaling van mevrouw niet terugstorten. Een medewerker van het ANBO Adviesteam belde met de beddenleverancier om uit te leggen dat mevrouw echt vergeetachtig is door haar herseninfarct en dat zij deze aankoop niet had moeten doen. Na dit telefoontje heeft mevrouw toch de 1700 annuleringskosten teruggekregen.

Wilt u ook graag advies of hulp? Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Als u hieronder aangeeft waarmee u graag geholpen wordt, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Stuur een mail naar adviesteam@anbo.nl
  • Bel met nummer 0348 – 46 66 88 (bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur)
  • Vul het formulier in via onderstaande knop

Wilt u hulp of advies

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-bed

Tijdlijn over dit onderwerp