9 november 2021

Ontvangt u Amber Alerts? Dan gaat er wat veranderen

Krijgt u via Amber Alert een sms-je als er een kind wordt vermist? Dan is het goed om te weten dat de meldingen vanaf 23 november via Burgernet worden verstuurd.

Let op! Criminelen zullen de overstap van Amber Alert naar Burgernet kunnen aangrijpen om aan uw gegevens te komen. Wees gewaarschuwd als iemand u belt of zelfs voor de deur staat om u zogenaamd te helpen met de overdracht van uw Amber Alert-gegevens. Daar moet u nooit op ingaan! Het hele proces gaat automatisch: als u zich niet via een sms afmeldt, wordt uw telefoonnummer automatisch overgedragen. Daarvoor hoeft niemand u te helpen. Ook afmelden via sms gaat helemaal automatisch. Wij hebben voor onze leden een gratis veiligheidscheck. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op anbo.nl/veiligheidscheck

Burgernet

Burgernet is een samenwerking van politie en gemeenten. Deelnemers krijgen een spraak- of sms-bericht als er iets gebeurt in zijn of haar omgeving, met het verzoek uit te kijken naar een persoon of een voertuig. Alle Amber Alerts, dus meldingen over vermiste personen, worden straks ook via dit systeem verspreid.

Dat betekent dat Amber Alert uw telefoonnummer gaat doorgeven aan Burgernet. Dat mag, omdat het zo belangrijk is dat vermiste of ontvoerde kinderen zo goed en zo snel mogelijk worden opgespoord. Het gaat boven uw privacy.

Gegevens

Maar vindt u het geen prettig idee dat uw gegevens aan een andere instantie wordt gestuurd? Dan kunt u vóór 23 november een sms sturen naar nummer 5100 met de tekst ‘Amber Alert UIT’. Vervolgens zal uw telefoonnummer worden verwijderd en dus niet overgedragen aan Burgernet. U ontvangt dan geen meldingen meer als een kind is vermist.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Amber Alert via Burgernet