19 april 2020

Online mini-concerten: voor wat gezelligheid in coronatijd

Door het coronavirus zijn veel ouderen aan huis gekluisterd. Zij krijgen geen of nauwelijks bezoek en dat maakt het leven er niet gezelliger op. Om wat afleiding en gezelligheid te bieden in deze lastige tijd, organiseert ANBO iedere dag verschillende online activiteiten, zoals stoelyoga en koken met ANBO. En omdat veel mensen blij worden van muziek, starten we vanaf maandag 20 april met mini-concerten.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Vanaf morgen kan iedereen op onze Facebookpagina genieten van een mini-concert van Aristakes Jessayan. Aristakes maakt al meer dan veertig jaar muziek en hij treedt sinds het uitbreken van de coronacrisis belangeloos op in de tuin of op de parkeerplaats voor verpleeghuizen. Samen met een geluidsman reist hij het hele land door om bewoners van verpleeghuizen – die door het bezoekverbod geen familie en naasten kunnen zien – een fijne middag te bezorgen.

Blije gezichten achter ramen en op balkons

“Ik was afgelopen zaterdag bij één van zijn optredens, bij De Koperhorst in Amersfoort. Het was ontroerend om al die blije gezichten achter de ramen en op de balkons te zien. Bewoners zongen mee met gouwe ouwe hits, klapten en zwaaiden. En ook de zorgmedewerkers genoten zichtbaar van het optreden van Aristakes. Ik hoop dan ook dat we vanaf morgen veel mensen blij kunnen maken met een mini-concert van Aristakes op ANBO Facebook. Wat mij betreft is het echt een geluksmomentje van de dag!”

Veel ouderen op social media

Liane den Haan: “Steeds meer ouderen zijn digitaal en actief op social media. En door het coronavirus zijn veel ouderen aangewezen op hun tablet of laptop om contact te hebben met hun familie en vrienden. En ze kunnen dus ook op Facebook mee doen aan onze activiteiten.”

Telefoonlijn meer dan zesduizend keer gebeld

Naast deze online mini-concerten, de yogalessen en de kookactiviteiten blijft ANBO’s telefoonlijn natuurlijk ook open. Liane den Haan: “We zijn sinds de start van de telefoonlijn op 11 maart al door meer dan zesduizend ouderen gebeld. Mensen vertellen ons dat ze soms al dagen niet buiten geweest en niemand zien of spreken. We bieden deze mensen graag een luisterend oor en zijn ook de komende tijd elke dag van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66.”

Aristakes - online mini-concerten