11 juli 2022

Onderzoek: hoe wilt u betalen?

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat onderzoek doen naar betaalmiddelen en betaaldiensten van banken, zoals het opnemen van contant geld, het betalen in winkels of het openen van een betaalrekening. ANBO werkt mee aan het onderzoek, omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen betalen op de manier die hem/haar het beste past. Doet u mee?

Uit een eerder onderzoek van onderzoeksbureau Conclusr in opdracht van DNB blijkt dat de meeste burgers tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de beschikbaarheid van betaaldiensten. Toch zijn sommige groepen burgers minder tevreden dan enkele jaren geleden. DNB wil graag weten waardoor dit komt en hoe de banken eventuele problemen het beste kunnen verhelpen. Daarom komt er nu een nieuw onderzoek, waar ANBO aan meewerkt.

Lastig

Dit onderzoek wordt opnieuw gedaan door het bureau Conclusr. Het doel van het onderzoek is te leren welke mensen moeite hebben met het doen van betalingen, wat zij lastig vinden en wat mogelijke oplossingen voor hun problemen zijn.

ANBO en DNB zijn zeer benieuwd naar de mening en ervaringen van mensen van 65 jaar en ouder. Wij hopen dan ook dat u met één van de interviewers van Conclusr in gesprek wilt gaan.

Voorbereiden

Voor dit gesprek zal een interviewer van Conclusr naar u toe komen, of spreekt u ergens af bij u in de buurt. Voor het gesprek zal Conclusr nog contact met u opnemen, zodat u goed weet wat u kunt verwachten.

U hoeft zich niet voor te bereiden op het onderzoek. Alle vragen zijn makkelijk door u te beantwoorden. Er bestaan geen goede of foute antwoorden. We willen leren van uw ervaringen. Uw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. De interviewer stelt geen vragen over zaken die privé zijn. De interviewer vraagt ook niet naar informatie die u niet mag delen, zoals uw pincode.

Zelfstandig

Wij hopen dat u wilt meewerken aan het onderzoek, zodat wij er samen met banken voor kunnen zorgen dat iedereen in Nederland zelf de dagelijkse betalingen kan blijven doen, en zelfstandig de eigen bankzaken kan regelen.

U kunt zich voor deelname aan het onderzoek melden bij Willeke van Baars, projectleider bij Conclusr voor het onderzoek. U kunt haar bereiken via willeke@conclusr.nl of telefonisch op 06-23883055.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Onderzoek: hoe betaalt u het liefst?