14 januari 2020

Ondersteuning Windows 7 stopt. Wat nu?

Vanaf vandaag, dinsdag 14 januari 2020, stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7. Dit bekent dat er geen nieuwe beveiligingsupdates meer komen en dat Microsoft niet meer zorgt voor technische ondersteuning bij problemen. Maakt u nog gebruik van Windows 7? Lees dan hier wat u het beste kunt doen!

Het wordt onveiliger om Windows 7 te blijven gebruiken omdat er door Microsoft geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven voor uw pc of laptop. Uw computer of laptop wordt dus steeds kwetsbaarder voor hackers en de kans bestaat dus dat deze kwaadwillenden digitaal bij u ‘inbreken’ als u internetbankiert of foto’s van uzelf of uw (klein)kinderen online zet.

Heeft u Windows 7?

Wilt u controleren op welk besturingsprogramma uw pc of laptop draait? Klik dan (linksonder) op de Startknop > kies achtereenvolgens voor de opties: Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem. Onder 'Informatie over de computer weergeven' leest u welke Windows-versie bij u draait.

Waarom stopt ondersteuning Windows 7?

Besturingsprogramma’s hebben niet het eeuwige leven en Windows 7 is nu 10 jaar oud. Ook bij alle voorgangers, zoals XP en Windows Vista, kwam er een keer eind aan het verstrekken van updates. Wilt u veilig gebruikmaken van uw computer of laptop, dan is ons advies om een upgrade te installeren (als dat mogelijk is).

Upgrade naar Windows 10

U kunt van Windows 7 upgraden naar Windows 10. Het is dan wel belangrijk dat uw laptop of pc deze overgang aankan. Voor Windows 10 hebt u een computer nodig met een modernere processor, voldoende werkgeheugen en schijfruimte. Ook worden er eisen gesteld aan de grafische kaart. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Of nieuwe computer?

Is uw computer te oud voor Windows 10? Of was u toch al toe aan iets anders? Informeert u dan wat het beste bij u past: nieuw of tweedehands? Een desktop pc, een laptop of misschien een tablet? U kunt u ook laten voorlichten, zodat u goed geïnformeerd een keuze kunt maken die bij uw wensen past.

Meer informatie

Meer weten? Klik hier

Naar overzicht
Laptop met oordopjes
Wonen