24 september 2021

Nog geen papieren QR-code? ANBO helpt u graag!

ANBO schiet leden te hulp die nog geen coronapas hebben. Heeft u geen moderne smartphone of computer en wilt u graag een QR-code op papier? Dan kunnen onze vrijwilligers ervoor zorgen dat u er alsnog één krijgt.

Vanaf morgen (25 september 2021) moet u de coronapas op veel plaatsen laten zien. Bijvoorbeeld als u uit eten wilt, of een kopje koffie drinken in een lunchroom. Ook voor een bezoek aan het theater of de bioscoop moet u een geldige QR-code kunnen laten zien.

Die QR-code kunt u inladen in de speciale CoronaCheckApp op een smartphone, of aan de hand van uw DigiD op internet downloaden en zelf printen.

Wachttijden

Voor mensen die dat niet lukt, of die geen DigiD hebben, is er de mogelijkheid om de QR-code op papier thuis te ontvangen. Daarvoor kunt u een speciaal telefoonnummer van de overheid bellen. Helaas waren de wachttijden hier erg lang, waardoor nog lang niet iedereen die dat wil, een papieren QR-code in huis heeft.

Het is inmiddels mogelijk om, zonder lange wachttijden, de coronapas aan te vragen door via de telefoon een aantal gegevens in te toetsen. Ook dan wordt het document met de QR-code naar uw huisadres gestuurd. U kunt hiervoor bellen met 0800 - 1421.

ANBO regelt het voor u

Ziet u het niet zitten om dit zelf te regelen? ANBO helpt u graag met de Papieren QR-code Service! Leden kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met de Ledenservice, op nummer 0348 – 724 653. Een medewerker van ANBO geeft u dan de naam en het telefoonnummer van een vrijwilliger.

Deze vrijwilliger kunt u bellen. U geeft hem of haar uw burgerservicenummer (BSN) door. Dit nummer staat op uw identiteitsbewijs (rijbewijs of paspoort). Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk met uw gegevens om en worden deze niet aan derden gegeven. Ook geeft u uw postcode door aan de vrijwilliger. Hij of zij regelt vervolgens dat u het document krijgt thuisgestuurd.

Bent u nog geen lid?

Bent u nog geen lid maar wilt u wel graag gebruik maken van deze service? Klik dan hier om lid te worden

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

anbo-qr-code-op-papier-hulplijn-16.jpg