04 november 2019

Nieuwe website ANBO online

De website van ANBO heeft vanaf nu een nieuw uiterlijk. De voor u bekende website heeft een nieuwe, frisse en actuele 'jas'. Tegelijkertijd is de opzet en de toegankelijkheid voor u als bezoeker verder verbeterd.

De nieuwe site is zo opgezet dat informatie makkelijk vindbaar is en dat het prettig navigeren is, zowel op een pc, laptop, tablet als smartphone. Uiteraard is deze nieuwe site, net als de ‘oude’ overigens, ‘responsive’. Dat wil zeggen dat de site zich aanpast aan het scherm waarop iemand binnenkomt. Met andere woorden: de site is ook plezierig leesbaar voor bezoekers met een tablet of smartphone. En dat zijn er onder senioren steeds meer. Om een beeld te schetsen: dit jaar bezocht al bijna de helft van de bezoekers onze site met een mobiel apparaat. De smartphone is met ruim een kwart inmiddels populairder dan de tablet.

Wat vindt u? 

We hebben een deel van onze leden en vrijwilligers gevraagd mee te kijken voordat de site live is gegaan. Naar aanleiding daarvan is nog een aantal relevante verbeteringen doorgevoerd. Het interessante aan een website is dat verbeteringen nooit ophouden. Om een lang verhaal kort te maken: wij horen graag wat u van de site vindt. U kunt uw reactie mailen aan communicatie@anbo.nl.

ANBO App

Omdat de nieuwe site geoptimaliseerd is voor de smartphone is besloten om de ANBO App niet langer te actualiseren. Vanwege de nieuwe site is de app niet langer van toegevoegde waarde.

Mini-advertenties

Tot slot zijn de zogeheten mini-advertenties op de oude site niet meegenomen naar de nieuwe. De hoeveelheid spam die binnenkwam op de advertenties was, zelfs mét spamfilter, vrijwel niet meer bij te werken. Er wordt gewerkt aan een alternatief. Dat zal naar verwachting in de loop van 2020 online komen.

Nieuwe website ANBO
Inkomen