30 maart 2020

Nieuw: ANBO Kennisquiz voor hersengymnastiek tijdens coronacrisis

Om tijdens de coronacrisis de lange dagen thuis op een leuke en goede manier door te komen, organiseert ANBO verschillende online activiteiten. Naast stoelyoga en recepten, starten we vandaag, maandag 30 maart, met een online kennisquiz. Voor de nodige afleiding!

Liane den Haan van ANBO: “We krijgen elke dag honderden telefoontjes van ouderen die door het coronavirus alleen thuis zijn. Veel mensen krijgen op dit moment geen bezoek en activiteiten zijn allemaal afgelast. Daarom zijn we begonnen met verschillende online activiteiten. Om mensen op een leuke manier afleiding te bezorgen en om lekker bezig te zijn.”

Yoga, koken en hersengymnastiek

Liane den Haan: “Iedere werkdag om 10 uur starten we met 'Stoelyoga met Monique' op Facebook. Voor de nodige beweging nu we zoveel thuis zijn. Daarnaast komen we elke dag met het favoriete recept van één van de ANBO-collega’s. En vanaf vandaag starten we ook met de quiz ‘Vraagjes van vroeger’. Voor wat leuke hersengymnastiek!”

Jong test oud

De kennisquiz is om 17:00 uur te zien op Facebook (@ANBO). De quiz wordt gepresenteerd door Milan en Laurens, de twee jongste medewerkers van ANBO.

Iedereen kan vanuit huis mee doen. Elke werkdag om 17 uur is er een quiz met vragen over één categorie: sport, film & televisie, muziek, geschiedenis en literatuur. Alle quizvragen zijn terug te vinden op: www.anbo.nl/kennisquiz. En zoals het hoort bij een quiz: elke dag is er een leuke prijs te winnen.

Klik hier om mee te spelen >>

ANBO Vraagjes van vroeger, online kennisquiz