31 december 2015

“Neem geen risico met zorgverzekering!”

“Te veel mensen nemen een onverstandig risico door niet over overstappen na te denken,” zegt directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO in reactie op het bericht ‘Minder mensen wisselen van zorgverzekeraar’. Dat bericht bracht vergelijkingssite Zorgkiezer.nl vandaag naar buiten. Den Haan: “Begin deze maand publiceerden wij nog onderzoek waaruit bleek dat er onder senioren veel misvattingen zijn over zorgverzekeringen. Te veel mensen denken dat als ze niets veranderen, er ook voor hun vergoeding niets verandert. Dat kan tot lelijke verrassingen leiden in 2016.”

Misvattingen

Het ANBO-onderzoek liegt er niet om: de meeste onderzochte senioren denken dat de vergoedingen van hun (aanvullende) zorgverzekering ieder jaar hetzelfde blijven. “Stelt je voor dat je in het nieuwe jaar iets mankeert en medicatie of een behandeling in het ziekenhuis nodig hebt,” legt Den Haan uit. “Je ontvangt nietsvermoedend de zorg, maar als later de nota komt blijk je ineens flink bij te moeten betalen! ‘Maar dat vergoedde mijn verzekering vorig jaar toch gewoon?’, denk je dan. Maar zo werkt het dus niet. Wees daar alert op.”

Toch veel adviesaanvragen

“Veel senioren bellen gelukkig toch nog met vragen over hun zorgverzekering in de laatste dag van het jaar,” vervolgt Den Haan. “Veel vragen die bij de ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn binnenkomen gaan over de pakketkeuze. Maar uit de berichtgeving van Zorgkiezer.nl maken wij op dat minder mensen dit jaar over overstappen nadenken. Wij roepen iedereen op: je hebt nog de hele dag! Voorkom nare verrassingen met je zorgverzekering in 2016. Veel moeite hoeft het niet te kosten.”

 

De ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn staat nog heel oudjaarsdag (en daarna) open: (0182) 30 45 00 (24 uur per dag/7dagen in de week)

Gezondheid