28 mei 2020

Nationale Balkon Beweegdag: samen bewegen in coronatijd

Op vrijdag 29 mei vond de Nationale Balkon Beweegdag plaats, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. ANBO deed mee als voorprogramma met een stoelyogales om 10 uur op Facebook.

Veel mensen zijn door de coronacrisis veel thuis en kunnen niet naar hun (wekelijkse) activiteiten. Liane den Haan van ANBO: “Dat is niet alleen minder gezellig, maar we horen ook van veel mensen dat ze hierdoor minder bewegen. En omdat rust roest, zijn we vanuit ANBO in maart begonnen met ‘Bewegen met ANBO’: elke dag om 10 uur kunnen ouderen op de Facebook-pagina van ANBO mee doen aan stoelyoga of een work-out. En vrijdag 29 mei deden we met onze stoelyoga-les mee aan de Nationale Balkon Beweegdag. Zodat iedereen ook thuis mee kan doen.”

‘Balkon Bewegen’

Tijdens de coronacrisis is het Ouderenfonds begonnen met het initiatief ‘Balkon Bewegen’. Vrijwilligers en professionals (waaronder fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches) gaan langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Zo kunnen mensen ‘op afstand’ toch samen actief zijn.

Samen gezellig bewegen

Met de Nationale Balkon Beweegdag werden de verschillende initiatieven in het land gebundeld en wilden we graag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen. In het hele land werden op 29 mei gezellige en sportieve beweeglessen gegeven voor de deur van woonzorgcentra. Bewoners konden vanaf hun balkon of in de tuin mee doen.

ANBO's stoelyoga op Facebook

Zoals elke (werk)dag was er vrijdag 29 mei ook weer een stoelyogales met Monique van ANBO waar iedereen via onze Facebook-pagina aan mee kon doen. Monique gaf de stoelyogales dit keer vanuit Amstelveen, op één van de locaties van de Nationale Balkon Beweegdag. Daarmee was zij het voorprogramma van de Nationale Balkon Beweegdag. Na de stoelyoga-les gaven Ramilo Soda (bekend van tv) en beweegcoach Mieke Regelink een beweeg-les.

Klik hier voor de stoelyoga-lessen van ANBO

Bekijk hieronder de compilatie van de Nationale Balkon Beweegdag.

Naar overzicht
Monique tijdens Nat. Balkon Beweegdag
Gezondheid