30 juni 2020

Musicalster Pia Douwes in ANBO Magazine: 'Het is tijd om er voor mezelf te zijn’

'Mijn leven is van mij.' Dit bekende liedje uit de musical Elisabeth is actrice, zangeres en coach Pia Douwes (55) inmiddels op het lijf geschreven. Na jarenlang keihard werken, een burn-out en het overlijden van haar vader neemt ze meer tijd voor zichzelf. ‘Nu kan ik een kruiswoordpuzzel half ingevuld wegleggen en denken: hij is nog niet af, nou en?’

Pia Douwes doet haar verhaal in het nieuwe ANBO Magazine (#4 van 2020), dat deze week is verschenen. De uitgave staat grotendeels in het teken van welzijn. Met informatie en tips over veel onderwerpen rond één centrale vraag: hoe voelt u zich?

We komen nooit aan

“Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren”, vertelt Douwes. “Dat is een gigantisch proces. Als mens wil je altijd ergens aankomen: als ik nog even volhoud, dan heb ik daarna vakantie. Of: als ik nog even hard doorwerk, dan krijg ik daarna promotie. We werken ergens naartoe en zijn altijd bezig met waar we willen aankomen. Maar het leuke is: we komen daar nooit aan, er komt altijd weer iets anders. ‘Maak je geen zorgen, het loopt toch altijd anders’, zei een vriend een keer tegen me. Hij heeft gelijk. Dat kan overigens ook positief zijn. Dan komt er ineens een vriend langs om een wijntje te drinken of je voeten te masseren.”

Hele interview lezen?

U leest het complete interview met Pia Douwes in het nieuwe ANBO Magazine. Bent u nog geen lid? Klik dan hier om direct lid te worden. U krijgt het magazine dan zeven keer per jaar thuisgestuurd. 

Pia Douwes in ANBO Magazine