15 maart 2020

Minister Hugo de Jonge steunt ANBO’s telefoonlijn

Vrijdag 13 maart sprak minister Hugo de Jonge van VWS één van de ouderen die de speciale telefoonlijn van ANBO had gebeld met een vraag over het coronavirus. Met dit telefoontje gaf de minister blijk van steun aan het speciale belteam met ANBO-medewerkers die ouderen in deze lastige tijd te woord staan en een luisterend oor bieden.

Minister De Jonge sprak vrijdag aan het eind van de dag telefonisch met een oudere dame die haar verjaardag dit weekend niet kan vieren omdat het kabinet adviseert om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Op haar vraag of ze komende week wel naar haar wekelijkse kaartclub kan, gaf de minister dan ook aan dat hij dat sterk afraadt.

Veel praktische vragen

De maatregelen van het RIVM en het kabinet zijn gericht op het tegen gaan van het coronavirus. ANBO steunt deze maatregelen uiteraard, maar wil ouderen graag te woord staan omdat we merken dat mensen veel praktische vragen hebben en soms ook vereenzamen. Ze krijgen immers nauwelijks of geen bezoek en ondernemen zelf ook geen activiteiten (meer).

Bel ons gerust

Heeft u een vraag, wilt u advies of gewoon even een praatje maken? Bel ons dan gerust! De ANBO telefoonlijn is de komende tijd elke dag bereikbaar op tel. 0348 – 46 66 66. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van ANBO. Wilt u wél lid worden? Klik dan hier.

Facebook bericht minister De Jonge
Minister VWS Hugo de Jonge