25 november 2015

Meeste zorgpremies volgend jaar omhoog

De meeste zorgverzekeraars hebben de premies voor 2016 bekend gemaakt. “Zoals verwacht stijgen de premies, omdat we steeds meer zorg met zijn allen gebruiken. Naast de premiestijging zullen ook de voorwaarden voor vergoedingen en de keuze voor zorgaanbieders weer veranderen”, zegt directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO. “Het is dus zaak om niet alleen naar prijs te kijken, maar ook naar welke medicijnen vergoed worden, de hoogte van die vergoedingen en bij welke zorgaanbieders je terecht kunt.”

Geen zin in kleine lettertjes  

De verschillen tussen de zorgverzekeringen lopen sterk uiteen. Den Haan: “Met alle kleine lettertjes, voorwaarden en uitzonderingen is het niet makkelijk om de juiste zorgverzekering uit te kiezen. Veel mensen beginnen er niet eens aan, omdat ze geen zin hebben om in de papieren te duiken. Voor die mensen kan de ANBO Zorgvergelijker uitkomst bieden. Daarmee kunt u makkelijk uw huidige verzekering vergelijken met de verzekeringen van de vijftien aanbieders van de ANBO Zorgcollectieven." 

Over het ANBO Zorgcollectief 

ANBO biedt samen met SUCSEZ 15 Zorgcollectieven. SUCSEZ is partner van ANBO en intermediair en expert op het gebied van zorgverzekeringen. Zij hebben kortingen bedongen die op kunnen lopen tot meer dan 100,- euro per persoon per jaar. Ook uw partner en inwonende kinderen profiteren van de korting. De korting geldt alleen voor ANBO-leden. Lid worden kost nog geen vier tientjes per jaar. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt zelfs het lidmaatschap. Voor vragen of vrijblijvend advies over welke verzekering het beste bij u past kunt u contact opnemen met de ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn (0182-30 45 00 24 uur per dag / 7 dagen in de week).

Naar overzicht
Gezondheid