23 oktober 2023

Meer mensen werken door na AOW-leeftijd

Steeds meer mensen blijven werken nadat ze de AOW-leeftijd hebben bereikt. In 2023 zijn dit er zo’n 223.000 tegen 105.000 tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een belangrijke reden om te blijven werken is geld. Het pensioen is soms gewoonweg niet toereikend genoeg. Daarnaast vinden mensen het leuk om te werken, vooral vanwege de sociale contacten.

Geen vergoeding

Voor bedrijven biedt het aannemen van AOW’ers ook voordelen. Een AOW-gerechtigde medewerker heeft vaak veel ervaring en kennis. En als deze medewerker ziek wordt, dan hoeft de werkgever maar zes weken door te betalen bij ziekte. Voor een medewerker die nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt is dit maximaal twee jaar. Daarnaast hoeft de werkgever geen vergoeding te betalen bij een contractbeëindiging. 

Het in dienst nemen van AOW-gerechtigde medewerker kan ook bijdragen aan de krapte op de arbeidsmarkt.

Onlangs hebben we met twee voorbeelden uiteengezet of het überhaupt zin heeft om door te werken na pensionering. Meer daarover vindt u op het Advies-gedeelte op onze website. Daar vindt u ook meer informatie over wat er mogelijk bij komt kijken als u doorwerkt.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Compenseer AOW-gat Surinaamse Nederlanders nu