11 oktober 2022

Lied over roze oudere wint COC Songfestival

Roze 50+, het samenwerkingsverband tussen ANBO en COC Nederland, heeft voor het eerst het COC Songfestival gewonnen. In Haarlem won zondagavond het lied Loes, waarmee Jessie Kleine en Bam Commijs namens Roze 50+ meededen.

Het liedje kreeg de meeste punten van de vak- en regiojury. Het gaat over een roze oudere vrouw en haar verzorgende Loes in een verzorgingshuis. Het thema sprak de jury’s aan, want iedereen wordt uiteindelijk oud en wil dan graag kunnen blijven zijn die hij of zij is.

Roze 50+ deed voor de eerste keer mee aan het COC Songfestival en werd dus direct winnaar. De stichting is enorm blij dat lhbti+-ouderen door deze deelname volop in de aandacht staan.

Welzijn verbeteren

Stichting Roze 50+ zet zich in om de leefsituatie en het welzijn van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse ouderen te verbeteren door bundeling van kennis en ervaring en belangenbehartiging. In de stichting werken ANBO en COC Nederland samen.

Het COC Songfestival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Het is uitgegroeid tot een serieus landelijk regenboogliedjesfestival, waar jaarlijks allerlei regio’s aan meedoen.

Luister hier hier het winnende liedje Loes

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

songfestival-coc-roze-50plus