17 augustus 2020

Liane den Haan van ANBO gepresenteerd als kandidaat lijsttrekker 50PLUS

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO, is zojuist in Nieuwspoort gepresenteerd als nieuwe kandidaat lijsttrekker van 50PLUS. In overleg met de Raad van Toezicht van ANBO zet Liane den Haan haar werk als directeur-bestuurder voort tot een nog te bepalen datum dit jaar.

Liane den Haan: “Ik heb 15 jaar met veel plezier bij ANBO gewerkt.  In die jaren heb ik me – samen met de collega’s - ingezet om de positie van ouderen te versterken. Op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen laten we horen hoe het anders kan én moet. Zeker nu de wereld sneller verandert dan ooit. Maar de veranderingen die vanuit de politiek nodig zijn, komen er wat mij betreft niet snel genoeg. Daarom wil ik graag zelf nu politieke verantwoordelijkheid nemen en daarom ben ik blij met de kans die ik krijg bij 50PLUS.

Eerste prioriteit: goed pensioen

Liane den Haan: “Als eerste zal ik mij inzetten voor een goed pensioen. Er mag volgend jaar niet gekort worden op de pensioenen van miljoenen mensen. Sterker nog, er moet minimaal 2 procent bij. Gepensioneerden zijn de afgelopen 10 jaar al zo'n 20 procent koopkracht misgelopen. Dat is enorm en daar moet iets aan gebeuren.

Ik zal iedereen bij ANBO enorm missen, maar zie ook veel mogelijkheden tot samenwerking in de toekomst. En waar dat mogelijk is, zal ik dat met beide handen aangrijpen.”

Waardig opvolger zoeken

Henk Koedijk, voorzitter Raad van Toezicht van ANBO: “ANBO is trots op alles wat Liane den Haan als  directeur-bestuurder voor onze vereniging heeft gedaan. We zijn getransformeerd naar een vereniging met een moderne governance en zijn zichtbaarder dan ooit. Wij gaan op zoek naar een waardig opvolger die – samen met ons – de huidige koers kan voortzetten en uitbouwen.”


Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Liane den Haan - ANBO