07 juni 2016

Lager loon werkzoekende 50-plus niet de oplossing

Uitzendorganisatie USG People denkt dat de werkloosheid onder 50-plussers opgelost kan worden als zij een deel van hun salaris inleveren. Vooral als zij al een groot deel van de hypotheek hebben afgelost en de kinderen niet meer thuis wonen. Daarover bericht De Telegraaf vandaag. 

Typisch voorstel vanuit werkgeverskant

ANBO vindt het een typisch voorstel vanuit werkgeverskant. Directeur-bestuurder Liane den Haan: “Er wordt alleen naar geld gekeken. Een oudere werkzoekende die al jaren werkzoekend is en in de bijstand zit, zal echt genoegen nemen met een lager loon dan hij vóór de werkloosheid verdiende. Die wil niets liever dan aan het werk. Maar 50-plussers kunnen salaris inleveren en nog steeds komen ze niet aan de bak.”

Te weinig banen 

Het echte probleem zijn de vooroordelen die werkgevers hebben over 50-plussers. Daarnaast speelt nog een belangrijke factor een grote rol: er zijn te weinig banen. Den Haan: “Problemen op de arbeidsmarkt moeten niet over de rug van oudere werknemers/werkzoekenden opgelost worden, maar door werkgevers en de politiek.”

Kennis en ervaring  

“Oudere werknemers brengen een schat aan kennis en ervaring mee die van toegevoegde waarde op de werkvloer is. Een goed team bestaat uit jongere en oudere werknemers. Zij vullen elkaar aan en kunnen van elkaar leren”, besluit Den Haan. 

Beluister hier het interview met Wekker-Wakker! van Omroep Max op Radio 5 Nostalgia. 

Naar overzicht
Inkomen