21 oktober 2021

Laagdrempelige tips voor energiebesparing

Er is de laatste weken heel veel te doen over de stijgende energieprijzen. Het kabinet neemt maatregelen om de stijging van de energierekening te beperken. Maar u kunt zelf natuurlijk ook al de nodige maatregelen nemen. Wij geven u de nodige tips!

Op Rijksoverheid.nl staat dat het kabinet de energiebelasting voor huishoudens en bedrijven in 2022 verlaagt. Het kabinet trekt 2,7 miljard euro uit voor de compensatie van huishoudens en een half miljard voor de compensatie van bedrijven. Ook stelt het kabinet 150 miljoen euro beschikbaar om kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening en/of een slecht geïsoleerde woning te ondersteunen met isolatiemaatregelen via hun gemeente. Dat kan bijvoorbeeld met het aanbieden van energiebesparende maatregelen of een uitgebreid energiebespaaradvies.

Zo gepiept

Het dak isoleren, korter douchen, de lampen uitdoen; het zijn de bekende bespaartips. Maar er zijn nog veel meer slimme manieren en weetjes om energie te besparen. Met een rondje door het huis zijn deze aanpassingen zo gepiept. Wij hebben alvast negen tips voor u onder elkaar gezet.

Klik hier voor de negen tips

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
Vrouw zet de thermostaat lager om energie te besparen
Wonen